nieuws

Arcadis onderzoekt beleid in Maaslanden

bouwbreed

arnhem – Arcadis gaat het waterbeleid in de landen van het stroomgebied van de Maas onderzoeken. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau bekendgemaakt. Het onderzoek is een eerste stap om te komen tot een gezamenlijk waterbeleid. Bekeken zal worden op welke wijze de Maaslanden Frankrijk, België, Duitsland en Nederland omgaan met overstromingen en droogte, maar […]

arnhem – Arcadis gaat het waterbeleid in de landen van het stroomgebied van de Maas onderzoeken. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau bekendgemaakt.

Het onderzoek is een eerste stap om te komen tot een gezamenlijk waterbeleid. Bekeken zal worden op welke wijze de Maaslanden Frankrijk, België, Duitsland en Nederland omgaan met overstromingen en droogte, maar ook met waterkwaliteit en ecologie.

“We gaan vooral ook kijken naar de kansen die internationale samenwerking biedt voor de betrokken provincies en waterschappen”, zegt Arcadis-onderzoeker P. Dircke. “Samenwerking is immers de sleutel om van de Maas weer een gezonde, veilige maar ook natuurlijke rivier te maken.”

Opdrachtgevers van het onderzoek zijn de provincies en waterschappen van Limburg en Noord-Brabant. Arcadis zal in het project nauw samenwerken met de universiteiten van Aken en Luik.

Reageer op dit artikel