nieuws

Administratieve rompslomp kwart minder

bouwbreed

den haag – Door het schrappen van allerlei regels nemen de administratieve lasten voor bedrijven dit jaar met 3 miljard euro af. Deze besparing is het gevolg van het kabinetsbesluit om 130 regels te schrappen of samen te voegen. Een daarvan is de integrale VROM-vergunning die ervoor zorgt dat een onderneming slechts één aanvraag hoeft […]

den haag – Door het schrappen van allerlei regels nemen de administratieve lasten voor bedrijven dit jaar met 3 miljard euro af. Deze besparing is het gevolg van het kabinetsbesluit om 130 regels te schrappen of samen te voegen.

Een daarvan is de integrale VROM-vergunning die ervoor zorgt dat een onderneming slechts één aanvraag hoeft te doen voor verschillende vergunningen. Naast het schrappen van verplichte vergunningen wordt het mes gezet in wetten op het gebied van arbeidstijden, arbeidsdeelname en arbeidsomstandigheden. Het gaat om regels van VROM, Sociale Zaken, Verkeer en Waterstaat, Economische Zaken, Financiën, Landbouw, Volksgezondheid, Onderwijs en Justitie.

De bureaucratie kost de bedrijven jaarlijks 16,4 miljard euro. De voorstellen betekenen een vermindering van de administratieve lasten met 18 procent. Voor 2005 komt een tweede pakket van nieuwe plannen om de kosten nog verder terug te dringen.

Reageer op dit artikel