nieuws

Veel actuele architectuur tijdens BouwRai 2004

bouwbreed

amsterdam – Er is niet alleen heel wat actuele architectuur te zien tijdens de BouwRai 2004 die vandaag zijn deuren opent, er wordt ook veel over gesproken.

Daarmee is dit vakevenement niet langer het “privé-domein” van corporatie en uitvoerend bouwbedrijf, maar steeds meer een ontmoetingsplaats voor projectontwikkelaars en architecten.

Was woningbouw tot laat in de vorige eeuw voor het grootste deel in handen van woningbouwverenigingen en de aannemerij, vandaag de dag zijn het in de nieuwbouw vooral de projectontwikkelaars die de toon zetten. En zij doen dat niet alleen, maar laten met plezier architecten voor hen aan de slag gaan. Op de BouwRai is die omslag meer dan ooit merkbaar en laten de architecten dat duidelijk zien en horen.

Zo houdt het Nederlands Architectuur instituut (NAi) op drie beursdagen lunchbijeenkomsten over Architectuur in de 21ste eeuw. Criticus en auteur Hans Ibelings spreekt daar achtereenvolgens over met Felix Claus van Claus & Kaan Architecten, Koen van Velsen en Moshé Zwarts van Zwarts & Jansma.

Europan Nederland heeft een stand vol met beeldmateriaal van buitenlandse Europan-architecten die in Nederland werken en van Nederlanders die in het buitenland prijzen wonnen.

Architectenweb laat het werk zien van zes bureaus. Die nodigen zowel projectontwikkelaars als corporaties uit om daarvan kennis te komen nemen.

Reageer op dit artikel