nieuws

Vakevenement over planfase van woningprojecten

bouwbreed

amsterdam – Als de BouwRai vandaag de deuren opent, is Nederland een “neutraal platform voor de ontwikkeling van woningprojecten” rijker. Dat is namelijk de nieuwe formule van het vakevenement dat tot en met vrijdag 2 april wordt gehouden in het Rai-complex in Amsterdam. Niet het bouwen staat centraal, maar alles wat daaraan voorafgaat. Daarmee onderscheidt de BouwRai zich steeds beter van de Bouwbeurs Utrecht.

Op de BouwRai ontmoeten alle partijen uit de eerste fase van het bouwproces elkaar: overheid, projectontwikkelaar, adviseur, architect en bouwondernemer. Ze worden verwelkomd door gemeentelijke diensten, allerhande dienstverleners, maar ook dooronderzoeksbureaus, brancheorganisaties en toeleveranciers. Die ontmoeting vindt plaats in zowel de diverse stands als op de speciale projectpleinen. Dat zijn thematische initiatieven van diverse groepen organisaties. Zoals De Groene Stad over het niet langer alleen maar in sluitposttermen denken over groen; het Aedes Corporatiehuis met voorbeelden van geslaagde projecten; het projectplein IFD bouwen van de Sev; en het plein Wonen en zorg over het langer zelfstandig wonen door ouderen en gehandicapten.

Lunchlezingen

Wie meer in architectuur is geïnteresseerd wordt door het Nederlands Architectuur Instituut NAi uitgenodigd op het paviljoen van Architectenweb, bij de expositie van winnaars van de Europese ideeënprijsvraag Europan of voor het driedelige lunch-lezingenprogramma over Architectuur in de 21ste eeuw.

Op 30 maart spreekt Felix Claus van Claus & Kaan Architecten; op 31 maart Koen van Velsen en op 1 april Moshé Zwarts van Zwarts & Jansma.

Bouwen is één ding, erover praten de rest, zo valt te concluderen uit het uitgebreide programma aan congressen en seminars tijdens de BouwRai. Gemiddeld zijn het er net geen vijf per dag, waarvan de meeste gelijktijdig plaatsvinden, dus dat wordt kiezen. Bijzonder congres is dat van 2 april om 12.30 uur, wanneer de Bouwprijs wordt uitgereikt. BouwRai en Sev gingen op zoek naar de beste innovaties voor woningprojecten die op deze vakbeurs zijn te vinden.

Aangezien beursbezoek vermoeiend kan zijn, hebben de organisatoren een leuk intermezzo bedacht: excursies per bus naar een drietal actuele locaties.

Elke dag om 13.00 uur vertrekken er bussen naar de op kunstmatige eilanden in aanbouw zijnde woonwijk IJburg, naar hét voorbeeld van stedelijke herstructurering de Bijlmermeer en naar de Westelijke Tuinsteden en de overkluizing van de A10, het viaduct dat twee stadsdelen in de wijk Bos en Lommer na vele jaren weer met elkaar verbindt.

Intertraffic

Degenen die uitgekeken raken op de BouwRai kunnen gemakkelijk een overstap maken naar de vakbeurs voor ontwerp, beheer en onderhoud van verkeers- en vervoersinfrastructuur Intertraffic Amsterdam 2004. Die wordt in het “oude” gedeelte van het complex gelijktijdig gehouden met de BouwRai.

Congressen en seminars

Voor alle bijeenkomsten geldt: meer informatie, programmawijzigingen en inschrijving via www.bouwrai.nl.

dinsdag 30 maart

10.00-12.00 uur, zaal O–Gevolgen EU-richtlijnen energieprestatie gebouwen

10.00-12.00 uur, zaal M-Seniorenstad, droom of waan?

14.00-16.00 uur, zaal O-Bouwen voor de zorg

14.00-16.00 uur, zaal M–Vraaggestuurde domotica en

personenalarmering

Woensdag 31 maart

10.00-12.00 uur, ForumzaalStedelijke vernieuwing

10.00-12.30 uur, zaal MSEV-seminar life-equation

10.00-12.00 uur, zaal OFSC staat als een huis

10.00-12.00 uur, zaal N-Pitstop: thematisering van bedrijvencentra

13.30 uur, theater Bekendmaking Nederlandse

Randstadhal-inzending European Urban Regional Planning Achievement

14.00-16.00 uur, zaal MWonen en zorg op het platteland

14.00-16.00 uur, zaal ODonald Duck in de verstedelijking

14.00-16.00 uur, zaal N-Nieuwe energie in stedelijke vernieuwing

Donderdag 1 april

10.00-12.00 uur, zaal L-Investeren in energiebesparing: woonlast of lust?

10.00-12.00 uur, zaal O-Groendaken en dakpleinen als toegevoegde waarde voor de ruimtelijke omgeving

10.00-12.00 uur, zaal MTijdelijk wonen in kantoren

14.00-16.00 uur, zaal NBouwen voor de zorg

14.00-16.00 uur, zaal OFSC staat als een huis

Vrijdag 2 april

10.00-12.00 uur, zaal L-Strategisch voorraadbeleid: minder vastgoed, veel meer klant

14.00-16.00 uur, zaal MWoningcorporaties en zeggenschap

14.00-16.00 uur, zaal M-Valenciaanse vitaminen voor een snellere woningbouw

12.30 uurUitreiking Bouwprijs

De BouwRai gaat vooral over woningbouw op de tekentafel.

Reageer op dit artikel