nieuws

Putdekseldieven slaan nu ook slag op bouwplaatsen

bouwbreed

sittard – In de regio Sittard is een bende actief die putdeksels rooft. Nadat de loodzware putdeksels tot nog toe uitsluitend uit straten en fietspaden werden gestolen, heeft de bende het nu ook voorzien op aannemers.

Van een bouwbedrijf in Born werden afgelopen weekend negen putdeksels gestolen uit een bouwloods. Daarmee zijn de afgelopen weken in totaal al veertig putdeksels verdwenen.

Het gedupeerde bedrijf, aannemingsbedrijf Jansen De Jong uit Meerssen, is bezig met reconstructiewerkzaamheden op de Markt in Born. De directie van het bedrijf deed aangifte van de diefstal. Aannemersbedrijven in Limburg en de grensstreek zijn inmiddels gewaarschuwd voor de dieven.

De putdeksels leveren bij de oud-ijzerhandel 8 euro op. Maar in het buitenland ligt die prijs driemaal hoger. Ook in Engeland worden op grote schaal putdeksels gestolen.

Reageer op dit artikel