nieuws

Grote infraprojecten Groningen en Assen

bouwbreed Premium

groningen/assen – De komende vijf jaar wordt voor uitvoering van de Regiovisie Groningen-Assen 2030 een bedrag van 390 miljoen euro uitgetrokken. Het gaat vooral om de realisatie van diverse grote infrastructurele projecten. In het ringwegenstelsel rond de stad Groningen, de ring rond Assen en de algemene bereikbaarheid per auto wordt een bedrag van 265 miljoen […]

groningen/assen – De komende vijf jaar wordt voor uitvoering van de Regiovisie Groningen-Assen 2030 een bedrag van 390 miljoen euro uitgetrokken. Het gaat vooral om de realisatie van diverse grote infrastructurele projecten. In het ringwegenstelsel rond de stad Groningen, de ring rond Assen en de algemene bereikbaarheid per auto wordt een bedrag van 265 miljoen euro geïnvesteerd. De deelnemende veertien gemeenten en twee provincies investeren samen 110 miljoen euro in een speciaal regiofonds voor verbetering van het openbaar vervoer.

Het Rijk heeft voor het openbaar vervoerplan (onder meer de geplande aanleg van lightrail-verbindingen) een eerste bijdrage van 10 miljoen euro toegezegd. Overleg is nog gaande over vervolgbijdragen in de periode 2005-2009. Voor kleinere regionale projecten is jaarlijks 750.000 euro beschikbaar gesteld. Verder wordt onder meer fors geïnvesteerd in de ligging en de kwaliteit van bedrijfslocaties en de kwaliteit van het landschap in relatie tot toekomstige woningbouw.

Uit reacties blijkt een groot draagvlak bestaat voor de plannen. De raden en staten moeten nu formeel nog akkoord gaan met het definitieve investeringsprogramma en de jaarlijkse begroting.

Reageer op dit artikel