nieuws

De Geus wenst geen tweede UWV-affaire

bouwbreed

den haag – Minister De Geus (sociale zaken) gaat de zelfstandige bestuursorganen onder zijn leiding, zoals de Centrale Organisatie voor Werk en Inkomen en de Sociale Verzekeringsbank strakker aansturen. Zij moeten in ieder geval hun huisvestingsbeleid uitgebreider verantwoorden. De bewindsman heeft dit besloten naar aanleiding van de uit de hand gelopen huisvestingskosten van de Uitvoeringsorganisatie […]

den haag – Minister De Geus (sociale zaken) gaat de zelfstandige bestuursorganen onder zijn leiding, zoals de Centrale Organisatie voor Werk en Inkomen en de Sociale Verzekeringsbank strakker aansturen. Zij moeten in ieder geval hun huisvestingsbeleid uitgebreider verantwoorden.

De bewindsman heeft dit besloten naar aanleiding van de uit de hand gelopen huisvestingskosten van de Uitvoeringsorganisatie Werknemersverzekeringen. De top zou hem bovendien hebben voorgelogen over de herinrichtingskosten van het nieuwe hoofdkantoor.

De Geus zal zich voortaan meer laten ondersteunen door de Rijksgebouwendienst bij het beoordelen van huisvestingsplannen. De organen moeten allemaal een meerjarenplan huisvesting opstellen waarin “het aspect van soberheid expliciet naar voren komt”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels