nieuws

Baggermarkt noopt Boskalis tot grote schoonmaak

bouwbreed

amsterdam – Boskalis schrapt wereldwijd 450 banen, waaronder 200 (10 procent) in Nederland. Dit zei bestuursvoorzitter R. van Gelder bij de presentatie van de jaarcijfers.

De grote schoonmaak bij de baggeraar is nodig vanwege tegenvallende resultaten en de situatie op de wereldbaggermarkt. De concurrentie is hevig waardoor marges onder druk staan en in menig land houden overheden de hand op de knip waardoor het aantal opdrachten terugloopt. Over de toekomst maakt Van Gelder zich echter geen zorgen. “Er is altijd behoefte aan natte infrastructuur en aan landaanwinning voor wonen, werken en recreëren. Dus baggeren houdt een mooie toekomst.”

De kortere termijn is evenwel met de nodige onzekerheden omgeven. In Noord-Amerika is alles goed, Latijns-Amerika ronduit slecht, Europa onzeker evenals Singapore. Het Midden-Oosten kent wel veel volume maar daar is margedruk. Van Gelder waagt zich daarom niet aan uitspraken voor dit jaar.

Reageer op dit artikel