nieuws

Architect gekozen voor cultuurhart Rosmalen

bouwbreed

den bosch – De gemeente Den Bosch heeft architectenbureau Jonkman en Klinkhamer gekozen in de Europese aanbesteding voor het ontwerp van het multifunctionele cultuurhart voor Rosmalen. Het Sociaal Cultureel Centrum Rosmalen komt in het vrijgekomen stadhuis van de voormalige gemeente Rosmalen. Rosmalen is nu een stadsdeel van Den Bosch. In het pand komen instellingen als […]

den bosch – De gemeente Den Bosch heeft architectenbureau Jonkman en Klinkhamer gekozen in de Europese aanbesteding voor het ontwerp van het multifunctionele cultuurhart voor Rosmalen. Het Sociaal Cultureel Centrum Rosmalen komt in het vrijgekomen stadhuis van de voormalige gemeente Rosmalen. Rosmalen is nu een stadsdeel van Den Bosch.

In het pand komen instellingen als de bibliotheek, muziek- en theatergezelschappen, de Rosmalense afdeling Burgerzaken van Den Bosch en een trouwzaal. Tevens is ruimte te huur voor cursussen.

Voor de aanbesteding hebben zich 42 kandidaten gemeld, waaruit acht zijn gekozen voor de verdere selectieprocedure met een presentatie. Jonkman en Klinkhamer heeft eerder van zich doen spreken met de verbouwing van De Melkweg in Amsterdam, de uitbreiding van de stadsschouwburg in Amsterdam en de verbouwing van een klooster tot cultureel centrum in Rosmalen.

Reageer op dit artikel