nieuws

Fietspaden lijden onder hete zomer

bouwbreed

almere – De wegen en fietspaden in Flevoland hebben veel te lijden gehad onder de hete zomer. Op verschillende plaatsen zijn scheuren in het geasfalteerde wegdek ontstaan. Dat melden de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Medewerkers van de gemeente en de provincie werken aan het herstel van de wegen. Het gaat daarbij vooral om […]

almere – De wegen en fietspaden in Flevoland hebben veel te lijden gehad onder de hete zomer. Op verschillende plaatsen zijn scheuren in het geasfalteerde wegdek ontstaan. Dat melden de provincie Flevoland en de gemeente Almere.

Medewerkers van de gemeente en de provincie werken aan het herstel van de wegen. Het gaat daarbij vooral om lapwerk zoals het vullen van gaten en het deels afsluiten van wegen en fietspaden. Het schadebedrag is vooralsnog onbekend.

De problemen hangen samen met de ondergrond. Door de hitte zijn de kleibodem en de veenlaag sneller dan gebruikelijk gaan inklinken. Vooral in de buurt van snel groeiende bomen zijn de problemen groot. Zulke bomen zijn er veel in Almere. Ze zijn gepland om de stad snel een groen aanzien te geven.

De wegen hebben niet alleen te lijden onder de warme zomer. Ook het najaar zorgt voor problemen. Dit zorgt er voor dat het wegdek aan de bovenkant beschadigt.

Reageer op dit artikel