nieuws

Hornbach verwacht groei van tientallen procenten

bouwbreed

Horbach timmert in het noordwesten van Europa aan de weg met 106 bouwmarkten. De gemiddelde grootte is gestegen tot meer dan 10.000 vierkante meter per winkel. In Nederland is het concern met 8 winkels present. In Duitsland en Oostenrijk heeft het concern respectievelijk 80 en 11 vestigingen. Komende vijf maanden neemt het aantal Hornbachwinkels toe […]

Horbach timmert in het noordwesten van Europa aan de weg met 106 bouwmarkten. De gemiddelde grootte is gestegen tot meer dan 10.000 vierkante meter per winkel. In Nederland is het concern met 8 winkels present. In Duitsland en Oostenrijk heeft het concern respectievelijk 80 en 11 vestigingen. Komende vijf maanden neemt het aantal Hornbachwinkels toe tot 114. De onderneming is al aanwezig in Tsjechië, Zwitserland en Luxemburg maar heeft het oog nu ook laten vallen op Zweden. Op 8 oktober opent in Göteburg de eerste Scandinavische vestiging. In de eerste helft van het jaar steeg bij Hornbach Holding de omzet met 21,5 procent tot 1,1 miljard euro. In de tak waarin de bouwmarkten zijn ondergebracht, groeide de bedrijvigheid met 18,4 procent. Slechts 78 miljoen euro omzet van de holding behoort niet tot de bouwmarktactiviteiten. Het buitenlands aandeel steeg van 24,5 naar 31,9 procent. De grote inbreng van landen als Nederland en Oostenrijk is opmerkelijk omdat het overgrote deel van de winkels in Duitsland te vinden is. In de maanden maart tot augustus steeg de winst voor belastingen met 28,8 procent tot 54,1 miljoen euro.

Afgelopen zomer opende Hornbach grootschalige bouwmarkt- en tuincentra in Leoben (Oostenrijk) en Datteln, een stadje niet ver over de Nederlands-Duitse grens. De gemiddelde waardering van het aandeel Hornbach steeg afgelopen halfjaar aan de Frankfurter beurs met 49,8 procent tot 3,28 euro.

Reageer op dit artikel