nieuws

Amsterdammer voor renovatie Hanzehof

bouwbreed

zutphen ­ Architectenbureau Dam & partners uit Amsterdam is door de gemeente Zutphen uitgekozen voor de renovatie en uitbreiding van theater de Hanzehof in Zutphen. Het bureau streed met vier andere architectenbureaus om de opdracht. Zutphen is enthousiast over de creativiteit van Cees Dam, die ook de Stopera in Amsterdam, het stadhuis in Almere en […]

zutphen ­ Architectenbureau Dam & partners uit Amsterdam is door de gemeente Zutphen uitgekozen voor de renovatie en uitbreiding van theater de Hanzehof in Zutphen. Het bureau streed met vier andere architectenbureaus om de opdracht.

Zutphen is enthousiast over de creativiteit van Cees Dam, die ook de Stopera in Amsterdam, het stadhuis in Almere en theater Agnietenhof in Tiel ontwierp.

In zijn voorlopige ideeën voor het Zutphense theater ging Dam veel verder dan in het programma van eisen was gevraagd. Zo schetste hij bijvoorbeeld een van de gevels van het theater geheel in glas en zag hij een grootse, nogal luxe uitgevoerde entree voor zich.

De gemeente denkt niet dat al Dam z�n extraatjes binnen het budget van 10,4 miljoen euro passen en verwacht dat het voorstel hier en daar nog flink versoberd moet worden. Momenteel wordt alles doorgerekend.

Wat in ieder geval zeker moet doorgaan is een uitbreiding van de capaciteit van de zaal, een kelder onder het toneel en een nieuwe toneeltoren.

Een voorlopig ontwerp moet eind dit jaar klaar liggen. Halverwege volgend jaar moet dat tot een definitief ontwerp zijn uitgegroeid.

Overigens houdt de gemeente wat dat betreft nog een kleine slag om de arm: de mogelijkheid dat het theater zou verhuizen naar nieuwbouw op bedrijventerrein De Mars is onwaarschijnlijk, maar nog niet definitief afgewezen door de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel