nieuws

Bouwkostennormen voor zorg verlaagd

bouwbreed

apeldoorn ­ De bouwkostennormen voor zorginstellingen zijn met 4,2 procent verlaagd. Deze door het Bouwcollege voorgestelde verlaging is eind april door de minister van VWS goedgekeurd. Daarnaast zal het Bouwcollege dit jaar rekening moeten houden met een bezuiniging van per saldo 4 procent. Dit bleek gisteren tijdens de bouwcollegedag V&V in Apeldoorn.

De algemene verlaging met 4,2 procent van de bouwkostennormen is een gevolg van meevallende aanbestedingsresultaten in het voorbije jaar en in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook speelde de drastische verandering van de marktsituatie in de burgerlijke en utiliteitsbouw een rol. De verlaging houdt in dat de bouwkostennormen worden geschoond van de in 2000 en 2001 tijdelijk toegekende markttoeslag van per saldo 4,2 procent.

Naast deze verlaging werd woensdag duidelijk dat het Bouwcollege dit jaar te maken krijgt met bezuinigingen. Algemeen secretaris van het Bouwcollege T. Vroon verwacht dat er een bezuiniging van per saldo 4 procent wordt opgelegd.

Op pagina 3: Oud worden en lekker blijven zitten waar je zit.

Reageer op dit artikel