nieuws

Beveiliging kanaalplaten met ratelband

bouwbreed

drachten ­ Leenstra Machine­ en Staalbouw uit Drachten introduceerde op de Betondag een eenvoudige en doeltreffende beveiliging voor vloeren van kanaalplaten. Met behulp van ratelbanden, dwars op en in de lengte van de platen, worden vlakke klembekken om de randen getrokken. Dat lukt ook bij sparingen.

Er zijn klemmen voor de kopse en voor de langskant. In de klembekken passen verticale staanders voor het leuningwerk. Volgens een woordvoerder van Leenstra Machine­ en Staalbouw is deze oplossing praktischer dan de huidige oplossingen. Bovendien staat nu al vast dat de beveiliging van Leenstra voldoet aan de eisen van klasse A in de norm prEN 13374 voor randbeveiligingen en het Arbeidsinformatieblad 15. Het systeem is geschikt voor platen van 300 tot 1200 millimeter breed. Met behulp van de ratelbanden en klembekken kan elk vloerenveld van kanaalplaten volledig van randbeveiliging worden voorzien.

Reageer op dit artikel