nieuws

Advocaat Heukels eist rectificatie van Ad Bos

bouwbreed

haarlem – Advocaat mr. L. Heukels eist dat zijn voormalige cliënt Ad Bos de beschuldiging dat hij gelekt zou hebben naar de pers en een aantal andere aantijgingen rectificeert. Bos neemt Heukels op de korrel in het onlangs verschenen boek Bouwfraude van zijn broer Cok Bos. Ook in een recent interview in De Telegraaf stelt hij Heukels in een kwaad daglicht.

Voormalig directeur Bos van het bouwbedrijf Koop Tjuchem kwam na zijn ontslag bij dat bedrijf in het nieuws doordat hij na slepende onderhandelingen een schaduwboekhouding van Koop aan justitie overhandigde. Dit document vormt de basis voor de bouwfraudeonderzoeken die het Openbaar Ministerie en de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid momenteel uitvoeren. Het Haarlemse kantoor Heukels & Visser Advocaten reageert boos op uitlatingen van Bos over zijn vroegere raadsman en eist rectificatie. ‘De meest schrijnende aantijgingen zijn dat mr. Heukels zijn vertrouwenspositie als advocaat zou hebben geschonden door informatie te ‘lekken’ naar de pers en dat hij zonder wetenschap van zijn cliënt Bos met justitie zou hebben onderhandeld’, zo stelt advocaat Visser namens Heukels. Deze beschuldigingen staan in het boek Bouwfraude. Visser wijst erop dat Bos zich tot de Deken van de Orde van Advocaten had kunnen wenden als hij klachten had gehad over Heukels. In het Telegraaf-interview schildert Bos zijn ex-advocaat af als iemand die op slinkse wijze een financieel slaatje probeert te slaan uit de onderhandelingen over de schaduwboekhouding. Ook dit moet hij volgens Visser rechtzetten. (anp)

Reageer op dit artikel