nieuws

Helpermaar nieuwe Groningse wijk

bouwbreed

De komende zeven jaar moet op het terrein van het nog te slopen Diaconessenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen de nieuwe woonwijk Helpermaar verrijzen. Het ziekenhuis moet wijken vanwege de eerder aangekondigde ingrijpende nieuwbouwplannen van het Martiniziekenhuis.

In totaal gaat de wijk 350 woningen tellen – zowel rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande huizen als appartementen – die worden opgesierd met de nodige waterpartijen.

Nog dit jaar wordt begonnen met de nieuwbouw van de eerste 150 huizen. In 2007, wanneer het nieuwe Martiniziekenhuis aan de Van Swietenlaan is gerealiseerd, volgen de overige tweehonderd woningen. Projectontwikkelaar voor de wijk Helpermaar is Volker Wessels Vastgoed uit Zoetermeer. Naar verwachting wordt de nieuwe wijk, waar aan duurzaam wonen veel aandacht zal worden besteed, in 2009 volledig opgeleverd.

Reageer op dit artikel