nieuws

Omzet blijft gelijk bij opbrekingen

bouwbreed

De toename van wegwerkzaamheden en opbrekingen in de hoofdstad heeft geen invloed op de omzet van middenstanders. Dat blijkt uit een enquête die ‘stadsregisseur voor wegopbrekingen’ A. Verdellen gisteren presenteerde.

Uit de enquête onder driehonderd Amsterdamse bedrijven blijkt dat de helft van de ondernemers die met opbrekingen te maken hebben, daar ook gevolgen van ondervindt. Meer dan 40 procent spreekt van negatieve gevolgen. Maar het percentage ondernemers dat zegt daardoor klanten te verliezen, is gedaald van acht in 2000 naar zeven in 2001. Het percentage ondernemers dat meent dat wegopbrekingen de omzet verminderen, is gelijk gebleven op zeven.

Overigens zijn de gevolgen van de werkzaamheden aan de ringweg A-10 West niet uit de enquête op te maken. De middenstanders werden in maart 2000 en in maart 2001 ondervraagd.

R. Dwars van de Kamer van Koophandel heeft het onderzoek nog niet gezien, maar reageert verbaasd op de cijfers. “Individuele ondernemers melden ons soms omzetdalingen van 30 tot 40 procent.”

Volgens de KvK doen de cijfers uit het onderzoek geen recht aan de problemen van die individuele middenstanders. Dwars: “De Kamer blijft daarom onverkort pleiten voor een schadecompensatieregeling.”

Reageer op dit artikel