nieuws

Bouwvakkers redden levens flatbewoners

bouwbreed

Doortastend optreden van bouwvakkers heeft in Napels vermoedelijk de levens gered van honderd flatbewoners.

Bij het signaleren van enkele snel groeiende scheuren en het geluid van verschuivingen in de flat waarin zij renovatiewerk uitvoerden, werden – onder de hoede van een inderhaast opgeroepen verantwoordelijke ingenieur – alle bewoners van de flat supersnel uit het pand verwijderd. Twintig minuten na de eerste waarschuwing stortte het bouwwerk in.

De flat blijkt louter aan constructieve zwakte te zijn bezweken. De ingrediënten van de onder maffiose leiding opgetrokken flats zijn bekend: te licht gewapend beton, slechte mortelverhoudingen en te lichte bouwstenen (zoals tufsteen) voor dragende wanden.

In het betreffende pand bleken ook nog de kolommen onvoldoende berekend te zijn op de hen toegemeten draagkracht. Om die reden werden sinds kort aan het bewuste flatgebouw restauratiewerkzaamheden verricht.

Reageer op dit artikel