nieuws

Bouwgala 2001 krijgt zeker een vervolg

bouwbreed

Een heel leuk feest, en ook precies geworden wat ons voor ogen stond. Daags na het Bouwgala geniet M. van Hezik, voorzitter van de Stichting De Nederlandse Bouwprijs, zichtbaar na. Het evenement rond de uitreiking van de prijs in het Utrechtse Beatrixtheater krijgt dan ook zeker een vervolg.

En als het aan Van Hezik ligt, hoeft dat geen twee jaar te duren. De voorzitter van de Stichting De Nederlandse Bouwprijs wil volgend jaar een informeel en tegelijkertijd kwalitatief hoogstaand feest geven als startsein voor het nomineren van kandidaten voor de Bouwprijs 2003. “Het bedrijfsleven kan dan tafels kopen en we zorgen voor topamusement. Daarmee zouden we de Bouwprijs naar een nog hoger plan kunnen tillen.”

Hij geeft toe dat hij de dagen voorafgaand aan het Bouwgala met een zekere spanning heeft doorgebracht. “Je begint iets nieuws en dan is het maar afwachten of het aanslaat. Het was toch een beetje tricky.”

De naar schatting 450 aanwezigen kregen een door Tineke Verburg gepresenteerd programma voorgeschoteld rond de negen genomineerden voor de Nederlandse Bouwprijs. Na een uitgebreide presentatie van de genomineerden en uitreiking van de Awards door de oud-staatssecretarissen Tommel en Brokx en voormalig minister De Boer, kreeg A. Brouwer-Korf als burgemeester van Utrecht de Bouwprijs overhandigd. Unaniem had de jury het gerenoveerde stadhuis, ontworpen door de Spaanse architect Enric Miralles, als de winnaar aangewezen. Tot grote vreugde van de weduwe van de vorig jaar overleden architect.Trots droeg zij de prijs, een beeld gemaakt door de kunstenares Marte Röling, aan haar man op.

En daarmee zat het officiële gedeelte van het feest erop. Het echte gala, het happen en drinken en het zien en gezien worden, kon in de foyer van het theater beginnen. “Goh kerel, jij ook hier? Wat leuk!”

Voormalig minister

De Boer van VROM (rechts) reikt A. Brouwer-Korf, eerste burger van Utrecht, de Award uit.

Op dat moment is burgemeester Brouwer nog onwetend van het feit dat zij tien minuten later weer mag opdraven om de echte prijs in ontvangst te nemen.

Reageer op dit artikel