nieuws

Eindelijk groen licht voor woningbouw Oosterheem

bouwbreed

De bezwaarmakers tegen de bouw van de Vinex-locatie Oosterheem in Zoetermeer hebben hun juridische strijd gestaakt. Het aangekondigde schorsingsverzoek tegen de bouwvergunning is ingetrokken. In december beginnen de marktpartijen met de bouw van de eerste duizend huizen.

“We zijn natuurlijk vooral blij voor de kopers, dat we nu eindelijk daadwerkelijk met bouwen kunnen beginnen”, reageert H. Vrooman, woordvoerder van de marktpartijen.

Daags voordat de voorzitter van de Raad van State zich over het schorsingsverzoek van de bouwvergunning zou buigen, trok de laatste bezwaarmaker zich terug. Alle vier bezwaarmakers, bedrijven en bewoners van de Zegwaartseweg, hebben met de gemeente overeenstemming bereikt over de toekomst van hun grond.

Die overeenkomst lag er vorige week ook al, maar de ondernemers besloten toen toch nog naar de Raad van State te stappen. Als reden hiervoor gaven zij op hun procedurele rechten daarmee veilig te willen stellen.

Deze stap leidde op het Zoetermeerse stadhuis tot commotie en vooral woedende reacties. Wethouder van grondzaken, J. Feyen, trok terstond de gedane toezeggingen aan de ondernemers in. “Bij het aanbod dat wij hebben gedaan is de kanttekening geplaatst dat geen schorsingsverzoek zou worden ingediend. Zij houden zich dus niet aan de gemaakte afspraken”, aldus Feyen vorige week in Cobouw.

Voorbereidingen

Nu de juridische kruitdampen zijn opgetrokken, maken gemeente en marktpartijen zich op voor de realisering van de 8500 huizen in Oosterheem. De bouw heeft als gevolg van de strijd met de omwonenden meer dan een jaar stilgelegen.

“Alle marktpartijen zijn druk bezig met het treffen van voorbereidingen om nog voor de kerst te kunnen bouwen. En dat zal een hele toer worden”, zegt Vrooman. Tevens worden alle zeilen bijgezet om voor het einde van het jaar zoveel mogelijk koop-aannemingsovereenkomsten te transporteren. “De eerste verkoopgesprekken zullen volgende week worden gehouden.”

Reageer op dit artikel