nieuws

Resultaat DHV-groep stijgt fors

bouwbreed

Het groepsresultaat (na belasting) van ingenieurs- en adviesbureau DHV is in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,6 procent. De omzet steeg met 14,6 procent, van 245,3 naar 281 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat steeg van 16,7 naar 17,6 miljoen gulden, hetgeen neerkomt op een stijging met 9,6 procent.

De DHV-groep, met 3500 werknemers, verwierf in het eerste halfjaar van 2000 vooral veel nieuwe opdrachten uit de private en publiek-private sector. De orderportefeuille steeg tot 340 miljoen gulden. De toename was te danken aan het aantal opdrachten in de telecomsector in Europa en de luchthaven- en openbaarvervoersector. Ook waren er meer milieu- activiteiten voor de industrie en internationale waterprojecten. De laatste sector werd volgens DHV gestimuleerd door Wereld Water Forum, dat in Den Haag werd gehouden. De Amerfoorste onderneming voert onder meer de verkennende studie uit naar de haalbaarheid van de Zuiderzeelijn (mogelijk magneetzweefbaan), van Amsterdam naar Groningen. In de orderportefeuille zitten verder studies naar de mogelijkheden voor tolheffing voor infrastructuur, een ondergronds distributiecentrum in Valburg (Betuwelijn) en warmtewinning uit asfalt voor de verwarming van het platform van Eindhoven Airport.

Reageer op dit artikel