nieuws

Begrippen uit woningbouw bij elkaar op Internet

bouwbreed

Op de Internetsite van het bouw- en onderhoudsbedrijf Smeets Groep (www.smeetsgroep.nl) staat een intelligente zoekfunctie voor begrippen uit de woningbouw.

“De lijst met woorden groeit gestaag”, aldus R. Cauberg van het bedrijf. “De basiswoordenschat is van onszelf, maar we voegen periodiek woorden toe. Meestal naar aanleiding van vragen van kopers van door ons gebouwde woningen. We krijgen ook wel reacties per e-mail, maar nog niet zo vaak.” Het idee voor het ‘Woning ABC’ is een jaar geleden ontstaan. “We moesten elke keer weer uitleggen wat we met bepaalde woorden bedoelen. Vaak is er een groot verschil tussen het bouwkundige begrip en het lekenbegrip. Met het oog op de toekomst besloten we onze woordenschat op de website op te nemen. Er zijn nog niet zo heel veel kopers met een aansluiting op Internet, maar het aantal neemt wel toe.” Het gebruik van de zoekfunctie is eenvoudig en de resultaten zijn verrassend. Het trefwoord ‘voordeur’ levert bijvoorbeeld het begrip ‘toegangsdeur’ op. In de verklarende tekst en rechts op het scherm staan links naar andere begrippen, die ermee te maken hebben. De site werkt prettig snel en ziet er aantrekkelijk uit. Niet alle bouwkundige termen zijn te vinden, maar dat is geen probleem, want via een e-mailadres is aanvullende informatie verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel