nieuws

Grondwater en roest kwellen sportpaleis

bouwbreed

Grondwater dat de kelders binnendringt, roestende installaties en losspringende vloertegels. De gemeente Den Bosch beschikt inmiddels over een waslijst met gebreken aan het twee jaar oude sportpaleis Sportiom. Herstel vergt zeker 4,5 miljoen gulden.

Het sportcomplex is twee jaar geleden geopend en herbergt onder andere een tropisch zwemparadijs, een wedstrijdbad, een ijshockeyhal, een schaatsbaan, een sporthal en squashbanen. Het is niet alleen heel groot, ook de opvallende architectuur van het Britse bureau FaulknerBrowns kreeg veel lof toegezwaaid. Nu komen forse bouwkundige gebreken aan het licht bij het 67,7 miljoen gulden kostende complex. Vooral grondwater, dat de kelders binnendringt, zorgt voor problemen. Daardoor roesten de complexe installaties. Ook de vloertegels springen los. Verder deugt wandbeplating niet en laten installaties het afweten. De gemeente, die voor 85 procent eigenaar is van het complex, wil nog deze zomer de gebreken herstellen. Van de 4,5 miljoen gulden die daarmee is gemoeid verwacht de gemeente een groot deel te verhalen op de bouwer, het Belgische Besix. Dit bedrijf wacht nog op een gedetailleerde lijst van gebreken alvorens actie te ondernemen. Besix voltooide de bouw van het Sportiom alleen, nadat de partner in de combinatie, de Haagse aannemer Habo, tijdens de realisering van het project failliet ging. Hevo Bouwmanagement in Den Bosch voerde de directie over de bouw. Dit bedrijf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar op de problemen bij het Sportiom.

Reageer op dit artikel