nieuws

Bouwfonds-miljoenen Delft in vernieuwing

bouwbreed

De gemeente Delft stort circa 14 miljoen gulden in het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVN). Dat is het bedrag dat afkomstig is van de verkoop van de eerste serie aandelen Bouwfonds aan ABN Amro. In totaal levert de verkoop van de 37.000 Bouwfonds-aandelen Delft zo’n 28 miljoen gulden op.

De komende maanden gaat de gemeente beslissen welke exacte bestemming de 14 miljoen gulden krijgt. Verscheidene stedenbouwkundige projecten komen ervoor in aanmerking, zoals de herstructurering van twee woonwijken, de ondertunneling van het NS-spoor en de ontwikkeling van het zuidelijk deel van het centrum van de stad.

Delft was lange tijd woordvoerder van een kritische groep gemeenten die een hogere prijs wilden dan 608,50 gulden per aandeel.

Reageer op dit artikel