nieuws

Consortium draait warm voor Fehmarn Belt

bouwbreed Premium

malmo – De partners in het consortium Sund Link Contractors, dat de laatste hand legt aan het brugdeel in de vaste oeververbinding tussen Zweden en Denemarken, houden de organisatie overeind. Zij doen dit met het oog op een nieuwe grote aanlegklus, de verbinding over de Fehmarn Belt.

Dit heeft de Deense partner in de combinatie, Híjgaard en Schultz, laten weten. De overige deelnemers zijn het Duitse Hochtief, Skanska uit Zweden en het Deense Monberg en Thorsen.

Voor de opvolger van Sund Link Contractors speelt het geen rol, welke vorm de verbinding over de Fehmarn Belt uiteindelijk krijgt. Het is zelfs nog onzeker of dit project ooit wordt uitgevoerd. De definitieve beslissing daarover moet zowel in Duitsland als Denemarken nog worden genomen.

Voor de verbinding over de twintig kilometer lange verbinding tussen Puttgarden in Sleeswijk-Holstein en Rídby in de Zuid-Deense regio Lolland Falster liggen verschillende opties klaar: een brug, een tunnel of een combinatie van beide. Een besluit over de aanleg wordt verwacht in 2001. De uitvoering vergt minimaal zeven jaar.

Reageer op dit artikel