nieuws

Begemann helpt failliete dochter QtecQ

bouwbreed

breda – Het Begemann-concern trekt een half miljoen gulden uit voor een oplossing voor de nog circa honderd werkloze werknemers van de failliete dochter QtecQ. Dat heeft bestuurder J. van den Nieuwenhuyzen vrijdag gezegd. Het voormalige Holec Projects, ging begin augustus failliet. Het telde 450 werknemers van wie het merendeel inmiddels weer elders aan de slag is.

Van den Nieuwenhuyzen erkent dat Begemann kort voor de surseance van betaling een statutair directeur bij QtecQ wilde uitschrijven uit het register van de Kamer van Koophandel omdat “de situatie niet meer reeel was. Onze dochters zijn zelfstandige ondernemingen.”

Ook de overname van de hypotheek op het hoofdkantoor was volgens hem geen kwade opzet. over. “De bank meer buffer om de solvabiliteit op peil te houden. Moeder Begemann heeft toen eveneens, in april, vijf miljoen verstrekt op verzoek van de bank.” (anp)

Reageer op dit artikel