nieuws

Goot vangt regen op bij buitendeur

bouwbreed

Volgens het Bouwbesluit mag de toegangsdrempel van een woning niet hoger zijn dan 20 millimeter. Bij een flinke regenbui zou er dus wel eens water naar binnen kunnen lopen. Aco Drain uit Barneveld speelt hierop in met het Aco Doordrain lijnafwateringssysteem voor de buitendeur. Het bestaat uit een goot van polymeerbeton met een sifon van kunststof en een rooster, dat eenvoudig op de goot wordt geklikt.

De sifon heeft een terugslagklep en een zeef zorgt ervoor, dat het systeem niet verstopt raakt. De bestrating rond het rooster moet 3 tot 5 millimeter hoger liggen dan de bovenkant van het rooster. De afvoer wordt aangesloten op het riool.

Aco mikt met dit systeem zowel op de markt voor doe-het-zelvers als op de professionele bouw. Uiteraard is het systeem ook geschikt voor de afvoer van hemelwater voor garagedeuren en op andere plaatsen waar het risico bestaat, dat het water de woning zou kunnen binnendringen.

Reageer op dit artikel