nieuws

Stijging temperatuur

bouwbreed

De laatste dagen was het koud met in de nachten lichte, hier en daar zelfs matige vorst.

In het weekeinde viel in het oosten en zuidoosten van het land nog een dunne laagje sneeuw. Maar de hoeveelheden neerslag stelden weinig voor. Voor de winterliefhebbers ziet het er slecht uit. Op de Oceaan ontstaan steeds diepe, actieve depressies en daar krijgen wij mee te maken. Al maandenlang wordt ons weer beheerst door lagedrukgebieden, soms even een korte onderbreking, en komen we onder invloed van een hogedrukgebied.

Het is dan tijdelijk droog, maar binnen enkele dagen gaan we op de oude voet verder, te zacht en te nat.

Vandaag begint de dag nog koud, maar in de middag en avond vanuit het westen sneeuw. Later in de avond en nacht mogelijk hier en daar ook regen. De maxima liggen tussen 0 en +3 graden. In de tweede helft van de week valt er regen, de maxima liggen tussen 5 en 8 graden. Voorlopig kunnen we koud winterweer wel weer vergeten.

dinsdag zon onder: 16.51 uur – woensdag zon op: 8.42 uur

Reageer op dit artikel