nieuws

FNV ontevreden over beleid Hoogovens

bouwbreed

ijmuiden – De Industriebond FNV is ontevreden over het sociaal beleid bij staalconcern Hoogovens. Uit een enquete onder de leden blijkt van een adequate personeelsplanning geen sprake. Ook vakbond De Unie heeft kritiek. Hoogovens wil nog niet reageren, “want we zijn nog in gesprek”.

In een sociaal statuut hebben bonden en bedrijfsleiding in 1997 afspraken gemaakt over de ontwikkeling van de werkgelegenheid bij Hoogovens. Die voorzien in een bredere inzetbaarheid van werknemers, onder andere door ze beter te scholen. De behoefte aan opleidingen is echter onvoldoende geinventariseerd, meent de vakbond.

Verder is volgens de FNV nauwelijks moeite gedaan uitbesteed werk terug te halen en ontbreekt een beleid om deeltijdarbeid te stimuleren. (ANP)

Reageer op dit artikel