nieuws

Zuid-Holland investeert f. 26 miljoen meer in bodem

bouwbreed Premium

De provincie Zuid-Holland geeft volgend jaar meer dan f. 68 miljoen uit aan de bodemsanering. Dat is zo’n f. 26 miljoen meer dat dit jaar. Het meeste geld oftewel f. 33,5 miljoen gaat op aan de sanering van de Vinex-locaties in Rotterdam, Haaglanden, Drechtsteden en de Leidse regio. Voor reguliere saneringen en onderzoeken ligt f. 19 miljoen gereed. De werken voor de Hollandsche IJssel vergen f. 10,6 miljoen. Nazorg, tijdelijke beveiliging en metingen nemen f. 2,2 miljoen in beslag. Aan bijzondere en orienterende onderzoeken gaat f. 2,1 miljoen op. De aanpak van de Krimpenerwaard vraagt f. 1 miljoen. Het provinciale programma voor de bodemsanering geldt voor werken die minder dan f. 10 miljoen kosten.

In 1998 laat Zuid-Holland voor f. 5,4 miljoen de locatie Asfaltfabriek in Alphen a/d Rijn schoonmaken. De sanering van de Leidse locaties Morsstraat en Bleijs kost f. 0,8 miljoen. Volgend jaar vindt ook de sanering plaats van de locatie omgeving Kagertuinen in Sassenheim waarmee f. 1,5 miljoen is gemoeid. De schoonmaak van de locatie Alpherbrink in Waddinxveen vergt f. 6,3 miljoen. De lijst voor 1998 meldt voorts de grondwatersanering op de locatie Dorpsstraat in Hazerswoude waaraan f. 0,3 miljoen opgaat. Een soortgelijk project op het voormalige gasfabriekterrein vergt f. 0,25 miljoen. De grondwatersanering op de locatie Margrietweg in Liesveld kost f. 0,1 miljoen. Het opstellen van een saneringsplan en een bestek voor de locatie Langstraat in Wassenaar kost f. 3 miljoen. Dit werk begint in 1999.

Reageer op dit artikel