nieuws

Wessels brengt mogelijk reisbureau naar de beurs

bouwbreed Premium

Aannemersfamilie Wessels bestudeert plannen om het reisconcern Advanced Travel Partners (ATP) naar de beurs te brengen. Reggeborgh Beheer, de prive-investeringsmaatschappij van deze Overijsselse aannemersfamilie, heeft een fors belang in ATP.

Binnen een paar maanden wordt de beslissing genomen, aldus topman ATP-directeur J. Jansen van het reisconcern, dat volgend jaar een omzet van van een miljard gulden hoopt te behalen.

Reggeborgh is met een belang van tachtig procent de grootste aandeelhouder. Jansen heeft de resterende aandelen in handen. Janssen bereidt inmiddels de beursgang voor. Hij vindt 1998 “een mooi jaargetal, maar het is slechts een optie. De beursgang is nog niet in gang gezet.”

ATP is een houdstermaatschappij die zich vooral richt op de zakenreiziger. Het bezit acht ondernemingen met zeventien vestigingen in Nederland. Binnenkort wordt het hoofdkantoor verplaatst naar Rozenburg bij Schiphol. De financiele zaken worden afgehandeld in Rijssen, eveneens de vestigingsplaats van Reggeborgh Beheer.

De particuliere investeringsmaatschappij Reggeborgh Beheer heeft naast ATP participaties in ingenieursbedrijven, de pluimveesector, Norit en Koninklijke Volker Wessels Stevin.

Deze laatste deelneming werd half september “met enkele procenten afgebouwd”. Het leverde volgens analisten Reggeborgh tientallen miljoenen guldens op.

Reageer op dit artikel