nieuws

Skanska aast

bouwbreed Premium

op Costain

Het Zweedse bouw- en vastgoedconcern Skanska heeft een belang van 7% genomen in de in moeilijkheden verkerende Britse bouwonderneming Costain. In het verlengde van de aankoop ligt een optie op een belang van nog eens 33% en volgens de regels in het Verenigd Koninkrijk kan Skanska daarmee – bij realisatie van de optie – worden gedwongen een bod te doen op heel Costain. In dat geval komt de investering voor de Zweden op ruim f. 500 miljoen.

De uitgaven beperken zich in eerste instantie tot ruim f. 32 miljoen. Daarvoor krijgt Skanska wel meteen het recht tot deling in Costain-klussen boven de f. 65 miljoen. Omgekeerd geldt hetzelfde voor de Britten bij Skanska.

Costain bereikte vorig jaar een omzet van ruim f. 2,3 miljard, maar de zaken gaan qua winst niet voor de wind. In het eerste halfjaar zat het concern voor f. 12 miljoen in de rode cijfers. De moeilijkheden begonnen met later fout uitpakkende investeringen gedurende de jaren ’80. Op grond daarvan heeft Costain al een reorganisatie achter de rug, waarbij de vastgoedportefeuille aanzienlijk werd ingekrompen.

Reageer op dit artikel