nieuws

Oplegging betonvloer volledig geisoleerd met cellenbeton

bouwbreed

Echo NV te Maastricht introduceert betonnen kanaalplaatvloeren met een strook cellenbeton ter plaatse van de oplegging. Hierdoor wordt de ongewenste koudebrug tussen vloer en de fundering vermeden. Het cellenbeton isoleert weliswaar minder dan het overige isolatiemateriaal, maar het is voldoende sterk voor het opleggen van de beganegrondvloer. Deze oplossing vormt een alternatief voor het systeem, waarbij de vloer op nokken van gewoon beton is opgelegd, met isolatiemateriaal tussen de nokken.

Echo heeft patent op haar beganegrondvloer met geisoleerde oplegging aangevraagd. Echo kan alle plaatvloeren van gewapend of voorgespannen beton met een gladde onderzijde leveren met een strook cellenbeton. Het systeem is Komo-gecertificeerd en voor elk project worden afzonderlijke berekeningen overlegd voor het Bouw- en Woningtoezicht. De vloerelementen worden vervaardigd in de fabrieken van Echo te Houthalen en Trilco te Hemiksem, beide in Belgie. De geisoleerde vloer kan zowel in de utiliteitsbouw als in de woningbouw worden toegepast.

De kanaalplaatvloer van Echo met een strook cellenbeton ter plaatse van de oplegging.

Reageer op dit artikel