nieuws

Opening Guggenheim trekt veel aandacht

bouwbreed Premium

Opening Guggenheim trekt veel aandacht

In het Spaanse Bilbao wordt de laatste hand gelegd aan het Guggenheim-museum. Het filiaal van het Guggenheim in New York is een creatie van de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. Zijn ontwerp voorziet in 25.000 m2 verdeeld over vier bouwdelen. Deze door glazen gangen met elkaar verbonden delen schikken zich als bloembladen rond het hart; een 50 meter hoog atrium. Het gebouw heeft een stalen skelet, is van buiten bekleed met platen titaan en van binnen met triplex. Naast tentoonstellingsruimten voor moderne kunst bevat het gebouw een auditorium, winkel, restaurant en kantoren. Het museum is een onderdeel van een f. 80 miljoen kostende herstructurering in Bilbao. De nieuwbouw staat onder zware bewaking, nadat de politie eerder deze week een bomaanslag wist te voorkomen. Op 18 oktober wordt het museum door de Spaanse koning en koningin geopend.

Foto: EPA

Reageer op dit artikel