nieuws

Laatste hand gelegd aan Maaswerken Noord-Limburg

bouwbreed Premium

De Maaswerken in Noord-Limburg zijn nagenoeg gereed. In Midden-Limburg bij Roermond wordt nog volop gewerkt aan het laatste project. Op 17 oktober wordt in Neer het laatste Noord-Limburgse object afgerond en de dit jaar gegraven bypass van de Neerbeek beproefd.

Gouverneur Van Voorst tot Voorst zal op die dag, in het bijzijn van gedeputeerde J. Schrijen, burgemeester J. Peters en voorzitter J. Cornelissen van het waterschap Peel en Maas, de sluisdeuren van het nieuwe kunstwerk bij de Hammermolenstuw in gebruik stellen. De bypass voert het water van de Neerbeek buiten het dorp om naar de Maas.

Naast de kaden werden in Neer, waar in 1993 en 1995 het centrum overstroomde, ook twee kunstwerken opgericht en de bypass aangelegd.

De kunstwerken bij de Hammermolenstuw en bij de Winkelmolenstuw sluiten respectievelijk de Neerbeek bovenstrooms en bij de monding van de Neerbeek de Maas af. Dit laatste om het Maaswater te beletten, stroomopwaarts via de Neerbeek, buiten de oevers te treden.

De werken zijn uitgevoerd door Aannemersbedrijf GWB Verhoeven en Pluger uit Velddriel en Janssen van Doorn grondwerken uit Dodewaard. Het ontwerp is van Heidemij Advies.

Reageer op dit artikel