nieuws

HDW Ridderkerk met Furukawa ook actief in grondverzet

bouwbreed Premium

Het importeurschap van de grondverzetmachines van de Japanse fabrikant Furukawa is in handen gekomen van HDW Transporttechniek BV uit Ridderkerk. De machines worden voor de Europese markt gebouwd in het Franse Genas.

De verkoop- en service-activiteiten van deze Furukawa-machines zijn ondergebracht in een nieuwe bv, die onder de naam HDW Bouwmachines BV gaat opereren. Het Ridderkerkse importbedrijf dat al machines van het fabrikaat Grove, N.C.K. en Genie verkoopt, begeeft zich daarmee nu ook op de markt van het grondverzet.

HDW nam de Furukawa-vertegenwoordiging over van Van Gemert BV uit Wanroy. Van Gemert ging onlangs failliet. Met het in dienst nemen van enkele ex-medewerkers van Van Gemert trok HDW een belangrijk stuk kennis aan over het Furukawa-materieel.

Voor een goede verdeling van de verkoopactiviteiten in de verschillende regio’s is HDW van plan om gebruik te maken van enkele dealerbedrijven.

Europees

De hydraulische graafmachines en wielladers van Furukawa worden in Genas onder de rook van Lyon geproduceerd. Het machine-ontwerp is volledig Europees en ook een groot aantal componenten is van Europese makelij. Zo beschikken de machines over Linde hydrauliek, ZF assen en Cummins motoren.

Het leveringsprogramma omvat vier modellen graafmachines in mobiele uitvoering van 13 tot 21 ton en zeven rupsmachines in de gewichtsklasse van 14 tot 38 ton.

De wielladerlijn bestaat uit zeven modellen met bakinhouden van 1000 tot 6000 liter.

De jongste ontwikkeling van Furukawa op het gebied van grondverzetmachines is het graafmachinemodel 738 dat in zowel rups- als mobiele uitvoering wordt gebracht. De rupsmachine heeft een bedrijfsgewicht van 21,5 ton. De mobiele machine weegt 19,5 ton. De aandrijving wordt verzorgd door een Cummins dieselmotor van 96 kW.

Reageer op dit artikel