nieuws

Haakse bocht met antigladheidsasfalt

bouwbreed

De haakse bocht in de doorgaande weg ‘De Zevenhoven’ in Heemskerk wordt over een lengte van ongeveer 300 meter voorzien van een nieuwe deklaag waarin Mafilon is verwerkt. Dat is een poedervormig vulmiddel dat gedurende de levensduur van het asfalt bij temperaturen rond het vriespunt voor een permanente vriespuntsverlaging tot min 2 gr. C zorgt in de neerslag op het wegdek. Het aanvriesmoment wordt uitgesteld en is meer tijd voor uitvoeren van conventionele gladheidsbestrijding.

In de haakse bocht gebeuren veel ongelukken als het glad is. De toevoeging van Mafilon helpt ongelukken te voorkomen. Het werk hoort bij het aanbrengen van een nieuwe deklaag op ‘De Zevenhoven’ over een lengte van zo’n 800 meter. De deklaag bestaat uit Microflex, een asfaltmengsel met een fijn steenskelet en veel bitumen dat warm in geringe laagdikten kan worden aangebracht. Het werk wordt in opdracht van de gemeente Heemskerk uitgevoerd door wegenbouwer Te Beest uit Heemstede, dochteronderneming van Heijmans Infrastructuur en Milieu.

Reageer op dit artikel