nieuws

Coppelmans neemt Hendriks over

bouwbreed Premium

Hendriks Bouwbedrijven heeft Coppelmans overgenomen. Met de aankoop van het Eindhovense bedrijf vergroot Hendriks zijn ontwikkelcapaciteit. Door de aankoop wordt het werkgebied van Hendriks nu geheel Zuid-Nederland.

Hendriks vaart een expansiekoers. Het bedrijf dat een vestiging in Eindhoven en Uden heeft, wil uitgroeien tot een ‘kleine onder de grotere bouwondernemingen’. Met de aankoop van Coppelmans – het bedrijf had geen opvolging – komt men aardig in de goede richting. De gebroeders Hendriks, beiden beneden de veertig, hebben in rap tempo een onderneming opgebouwd met een omzetniveau van circa f. 100 miljoen en zij willen meer. Het persbericht naar aanleiding van de verwerving van Coppelmans toont een duidelijke groeistrategie. ‘Over verdere strategische beslissingen wil de directie op dit moment nog geen verdere mededelingen doen.’ “Nee, we worden niet overgenomen,” aldus Hendriks-woordvoerder Ben Verwijst. “Er inderdaad een plan, maar daar kom ik nu nog niet mee naar buiten.”

De gebroeders Hendriks vinden groei noodzakelijk. Verwijst: “Met de huidige omzet van circa f. 50 miljoen zijn we te klein. We worden niet uitgenodigd en dan mis je bijvoorbeeld Vinex-opdrachten. Ons werkgebied kalft af. We hebben dat deels opgevangen door een aantal samenwerkingsverbanden, vof’s, aan te gaan. Met de verwerving van Coppelmans krijgen we grondposities, mensen en kennis.”

Reageer op dit artikel