nieuws

Bonden gaan in op uitnodiging werkgevers

bouwbreed Premium

De bouwbonden van FNV en CNV, de Vereniging Hoger Personeel in de bouw en de vakbond voor Industrie en Dienstverlening De Unie hebben donderdag besloten positief te reageren op de uitnodiging van werkgevers in de bouw het overleg over een nieuwe cao weer op te pakken.

Op 16 juni werd dit overleg afgebroken. De meningsverschillen over een wijziging van de vut-regeling in een vroegpensioen bleken onoverbrugbaar. Woensdag liet de werkgeversdelegatie echter weten haar uitgangspunt bij vroegpensioen – alleen voor werknemers vanaf 42 jaar – te laten varen.

Daarop zagen de bonden voldoende redenen om met kans op succes het overleg te hervatten. Dat begint 15 oktober ’s morgens bij het Algemeen Verbond Bouwbedrijf in Den Haag.

Reageer op dit artikel