nieuws

Asfaltaannemers dulden asfaltfabriek van Van Bentum

bouwbreed Premium

De Vereniging van Asfalt Aannemers (VAA) in Zeist staakt de procedure tegen Bentum Recycling Centrale (BRC). De vereniging komt tot dit standpunt omdat de Raad van State vorige week toestemming heeft gegeven om de asfaltcentrale op te starten.

Sinds februari was de fabriek in Utrecht op last van de gemeente en provincie verzegeld. Reden was dat de overheden bang waren voor milieuschade. “Het reeds overbelaste milieu zit niet te wachten op verdere belasting door nieuwe asfaltmolens. Reden voor de VAA om bezwaar aan te tekenen tegen de bouw van de BRC”, meldt deze prijsregelende organisatie. Volgens eigenaar Van Bentum was het bezwaar van de VAA niet ingegeven door de mogelijk milieuschade, maar was het vooral ingegeven uit oogpunt van concurrentie.

BRC heeft naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State een voorlopige vergunning gekregen. De onderneming moet aantonen dat zij binnen de (milieu)normen kan blijven. De VAA acht het daarom in dit stadium niet meer opportuun haar bezwaar nog door te zetten.

Een van de gebruikers van de centrale is Teerbau die bezig is aan de A4 en A9.

VBW-Asfalt neemt is deze zaak geen standpunt is. “We promoten het gebruik van asfalt en zorgen dat het een hoge kwaliteit heeft”, aldus VBW-Asfalt. “Recycling van asfalt is goed. Een van de methode is het oude afgevreesde asfalt warm verwerken en dat is een hoogwaardige manier van hergebruik.”

Reageer op dit artikel