nieuws

Kalkzandsteen krijgt hogere druksterkte

bouwbreed Premium

Er zijn kalkzandsteen elementen ontwikkeld met een hogere druksterkte dan gebruikelijk. Dat meldt de Cooperatieve Verkoop- en produktievereniging van Kalkzandsteenproducenten u.a. (CVK) te Hilversum. Gewone kalkzandsteen blokken hebben een druksterkte van 15 Newton per vierkante millimeter.

Er zijn nu elementen van 21,4 en 30,0 centimeter dik met een druksterkte van 35 Newton per vierkante millimeter. Ze zijn bedoeld voor het construeren van stabiliteitsvoorzieningen. Met deze elementen wordt bijvoorbeeld de stabiliteitskern uitgevoerd van een elf verdiepingen hoog gebouw in Apeldoorn. De elementen kunnen ook worden toegepast bij opleggingen of op andere plaatsen in constructies, waar volgens berekeningen een hogere druksterkte dan 15 Newton per vierkante millimeter nodig is.

Reageer op dit artikel