nieuws

Gratis dubbelglas voor Utrechter

bouwbreed

Op 1 oktober krijgt de vijfhonderdste deelnemer aan het Utrechtse Thermie-plusproject gratis dubbele beglazing aangeboden.

Thermie-plus is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht en energiebedrijf Remu. In het kader van de regeling krijgen eigenaar/bewoners behalve subsidie in het kader van de Iso-HR-regeling ook korting van de leverancier voor het treffen van energiebesparende maatregelen. De korting op de aanschaf van een HR-ketel, isolerende beglazing of isolatie kan oplopen tot dertig procent. Elke vijfhonderdste deelnemer krijgt het energiebesparende product dat hij of zij wenst gratis aangeboden door de leverancier. Maasglas uit Tiel, fabrikant van isolerende beglazing, bijt het spits af. De plaatsingskosten zijn voor rekening van Isoplan uit Apeldoorn.

Volgens Remu hebben inmiddels diverse andere Nederlandse gemeenten en de Europese Unie belangstelling voor het project getoond en is de kans groot dat anderen het initiatief navolgen.

Reageer op dit artikel