nieuws

De Omval verrijst aan de Amstel

bouwbreed

Deze foto van appartementencomplex De Omval is genomen vanaf de naastgelegen Rembrandttoren, de hoogtste toren van Amsterdam. Het nieuwe complex bestaat uit 400 huur- en koopwoningen en enkele winkels. Het ontwerp is van Cees Dam en Partners Architecten uit Amsterdam. Ingenieursgroep Van Rossum eveneens uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de constructies. Huygen Elwako uit Rotterdam adviseert over de installaties. Slokker Bouwgroep uit Huizen bouwt de appartementen verdeelt over vier woontorens en een u-vorm.

De woontorens tellen zeven woonlagen, het appartementencomplex bestaat uit negen lagen. Onder de woontorens en het appartementencomplex wordt een parkeergarage voor 250 auto’s gebouwd. Het complex verrijst naast De Omval, de beruchte villadie vorige maand werd ontruimd en inmiddels is gesloopt. De oplevering is medio dit jaar.

Reageer op dit artikel