nieuws

Duitse eigenaar verkoopt Cotrans aan Watco in Rotterdam

bouwbreed

De Cotrans Groep (reinigingsdiensten, afvalverwerking en milieutechniek) komt in handen van Watco in Rotterdam. De Duitse eigenaar Altvater/Sulo voelt zich te ver van de Nederlandse afvalmarkt af staan om te ke bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Cotrans.

Personeel, ondernemingsraad en bonden juichen de overname toe. Er gaan geen banen verloren. De Cotrans Groep denkt eerder te ke uitbreiden omdat zij nu een volledig pakket van reinigingsdiensten en afvalverwijdering kan aanbieden.

De Cotrans Groep heeft 220 medewerkers, een hoofdkantoor in Deurne en vestigingen in Helmond, Beek, Venlo en Oss. Watco is de Nederlandse dochter van de gelijknamige Belgische afvalverwerker, die in dat land de grootste is. Watco is in Nederland bezig een landelijk netwerk op te bouwen voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk en bedrijfsafval.

Eind september dit jaar bezetten de personeelsleden het hoofdkantoor van Cotrans in Deurne. Ze eisten het vertrek van de Duitse directeur P. Immler en enkele van zijn assistenten omdat zij niet capabel zouden zijn. Ook wilden de werknemers betrokken worden bij de onderhandelingen over de overname van hun bedrijf. Het Duitse moederconcern willigde de eisen in.

Cotrans kwam eerder dit jaar in het nieuws door invallen van justitie. Het Openbaar Ministerie verdacht het bedrijf van een reeks ernstige overtredingen van de milieuwetgeving. Uiteindelijk bleef daar nauwelijks iets van over. Voor enkele kleine vergrijpen nam justitie genoegen met een schikking.

Reageer op dit artikel