nieuws

Huizen en horeca in pand Wereldomroep

bouwbreed Premium

Het voormalige zendergebouw van de Wereldomroep in IJsselstein blijft gespaard van de sloophamer. De gemeente heeft het cultureel-historisch waardevolle pand voor ongeveer een miljoen gulden verkocht aan de projectgroep Atrix Mundi.

In het gebouw, dat in 1957 naar ontwerp van de architecten B. Merkelbach en P. Elling voor de Wereldomroep werd neergezet, komen ongeveer twintig kantoortjes en zes appartementen. Ook ke wat Atrix Mundi betreft kleine horecagelegenheden en winkeltjes er onderdak vinden. Het uiterlijk van het gebouw, een open constructie die de stijl heeft van de Nieuwe Zakelijkheid, blijft intact. Ook de naastgelegen poortwachterwoning blijft behouden.

Het pand stond al jarenlang leeg. In 1995 besloot de gemeenteraad het gebouw tegen de vlakte te laten gooien om plaats te maken voor nieuwbouw van de wijk Zenderpark. De Historische Kring IJsselstein zag haar actie om het industriele erfgoed alsnog te redden, echter gehonoreerd.

Vanaf volgend jaar gaat de pogroep aan de slag om het gebouw te renoveren. Tegen die tijd start ook de gemeente met de bouw van de wijk Zenderpark, waarvan het opgelapte pand deel gaat uitmaken.

Reageer op dit artikel