nieuws

Van Vollenhoven naar gerestaureerde ‘Steegjes’ Utrecht

bouwbreed

Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Nationaal Restauratiefonds, verricht op vrijdag 30 augustus in Utrecht de officiele opening van woningbouwcomplex De Zeven Steegjes. De Zeven Steegjes is gesitueerd in de binnenstad van Utrecht. De huizen stammen uit het einde van de negentiende eeuw.

Gezien de vervallen staat van het geheel was aanvankelijk in 1991 besloten het complex te slopen. Door inspanningen van de bewoners en financiele bemiddeling van het Nationaal Restauratiefonds kon het stadsdeel echter gerenoveerd en gerestaureerd worden.

De woningen zijn in beheer van de Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel. Deze maatschappij stelt zich ten doel monumenten te behouden die karakteristiek zijn voor stads- of dorpsbeeld en die verloren dreigen te gaan.

Om de betrokkenheid van de bewoners bij hun woonomgeving te behouden is de Stichting Beheer Zeven Steegjes opgericht.

Reageer op dit artikel