nieuws

Machine verplaatst betonnen voertuigkering

bouwbreed

Bij het verkeersplein Oudenrijn houdt Rijkswaterstaat proeven met verplaatsbare voertuigkeringen. Voor het eerst is daarbij in de praktijk een betonnen voertuigkering van 1,5 km lengte verplaatst met een speciaal daarvoor ontwikkelde machine. Het systeem is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt al jarenlang in Frankrijk gebruikt.

In Nederland is het voor het eerst gepresenteerd op een parkeerterrein te Almere, tijdens de onlangs gehouden vakbeurs Intertraffic. De komende weken wordt de betonnen voertuigkering bij Oudenrijn dagelijks over de breedte van een rijstrook verplaatst. Op die manier wordt ruimte gemaakt voor wegwerkzaamheden, die ’s avonds en ’s nachts op de andere rijbaan plaatsvinden.

Zie ook pagina 5

Reageer op dit artikel