nieuws

Bouwwerkzaamheden voor tramtunnel ke beginnen

bouwbreed

Het voor vanavond geplande feestje ten behoeve van de start van de bouwwerkzaamheden voor de ondertunneling van de Grote Markt kan doorgaan. Een verzoek van omwonenden om de bouwvergunning voor de tramtunnel annex parkeergarage te schorsen is maandag door de Raad van State afgewezen.

De omwonenden, die zich georganiseerd hebben in de vereniging De Kern Gewond, vrezen dat de bouwwerkzaamheden schade aan de omringen de bebouwing veroorzaken. Grootwinkelbedrijven zoals de Bijenkorf en de Hema hadden vorige week woensdag op de hoorzitting om schorsing van het bestemmingsplan Grote Marktstraat en omgeving verzocht. De Raad van State heeft een besluit hierover aangehouden in afwachting van rapportage door een onafhankelijk adviseur.

Reageer op dit artikel