nieuws

Symposia-agenda van de Bouwvakbeurs

bouwbreed

Het spreekt van zelf dat ook tijdens deze editie van de Nederlandse Bouwvakbeurs door verscheidene organisaties uit de bouwwereld symposia worden georganiseerd. We hebben het een en ander op een rijtje gezet.

Dinsdag 16 januari

Op dinsdag 16 januari zal het CVK onder de titel ‘kalkzandsteen in de agrarische bouw’ voor opdrachtgevers en aannemers een bijeenkomst organiseren. Kalkzandsteen wordt onder andere toegepast in boven- en onderbouw van wanden in de stallenbouw. In een van de voordrachten zal op de mestdichtheid van kelderwanden van kalkzandsteen worden ingegaan. Voor de toepassing in kelderwanden is ook een nieuw, assortiment lijmblokken beschikbaar. Tijdens het symposium zal hier dieper op worden ingegaan.

Eveneens op dinsdag 16 januari houdt de Vereniging Nederlandse Cementindustrie (VNC) een voorlichtingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het teken van ‘Flexibele prefab systemen voor kleinschalige woningbouw’. Een belangrijk deel van de markt voor nieuwbouwwoningen in Noordoost Nederland bestaat uit kleinschalige poen. Zijn de erkende voordelen van prefab-bouw, zoals snelheid, kwaliteit en kostenbeheersing ook te realiseren in poen met minder dan twintig woningen? Zijn de prefab bouwsystemen flexibel genoeg om individuele wensen van opdrachtgevers te realiseren? Hoe groot is in de prefab-bouw de vrije ruimte voor architecten, bouwers en opdrachtgevers? Deze en nog veel meer vragen zullen worden beantwoord door vertegenwoordigers van de belangrijkste aanbieders uit de branche: Heembeton, Alvon en Ytong. Aan het einde van de bijeenkomst worden de drie presentaties aan de hand van praktijkervaringen geevalueerd.

Woensdag 17 januari

Op woensdag 17 januari houdt wederom de Vereniging Nederlandse Cementindustrie dit keer in samenwerking met de Stichting groen label een symposium over emissie-arme stalsystemen, de tweede generatie Groen label. In de laatste paar jaar zijn voor diverse dieren betaalbare en eenvoudige emissie-arme stalsystemen ontwikkeld met een groen Label ning. De bijeenkomst in Zuidlaren is bestemd voor iedereen die betrokken is bij het bouwproces van stalsystemen in de agrarische sector, zoals adviseurs, voorlichters, ontwerpers en aannemers.

Donderdag 18 januari

Op donderdag 18 januari wordt in samenwerking met Architectuur en Bouwen een dag voor architecten georganiseerd. ’s Ochtends heeft er een lezing plaats en ’s middags staat er een tripje naar de Gasunie in Groningen op het programma.

Reageer op dit artikel