nieuws

Kwart ouderen in West-Vlaanderen heeft geen badkamer

bouwbreed

In het Belgische West-Vlaanderen heeft 27% van de woningen van ouderen (van 60 jaar of meer) geen badkamer. Bij 10% ligt het toilet buiten de woning. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het bestuur van de provincie.

De meeste ouderen zijn desondanks goed te spreken over het comfort en de ligging van hun woning. Als de gezondheid het toelaat wil 95% in de woning blijven. 57% geeft ook de voorkeur aan de huidige woning. Als er desondanks verhuisd moet worden, kiest 40% voor een bejaardenhuis en 25% voor een appartement. Slechts 4% wenst onderdak te vinden bij hun kinderen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 80% van de bewoners van 80 jaar en ouder meer dan 50 jaar op dezelfde plek heeft gewoond. De Westvlaamse provincie zal naar aanleiding van het onderzoek extra aandacht besteden aan het verlenen van diensten, die ervoor ke zorgen dat ouderen langer in hun woning ke blijven.

Reageer op dit artikel